پشتیبانی : ۰٩١٣٩۵٨٨٧۰٧
روزشمار غدیر
صفحه ی اصلی
پشتیبانی : ۰٩١٣٩۵٨٨٧۰٧
روزشمار غدیر
صفحه ی اصلی
  • ۰٣١٣۴۴٩۰٢٩۶
  • ۰٩١١٨۰۰۰١۰٩
  • info@ghadirestan.com

تقویم شیعه:٢۵ ربيع الاول :جنگ دومة الجندل,صلح امام حسن عليه السلام

٢۵ ربيع الاول

١ - جنگ دومة الجندل:

در اين روز در سال پنجم هجرى در زمان پيامبر صلّى الله عليه و آله غزوه دومة الجندل اتفاق افتاد.

(قلائد النحور: ج ربيع الاول، ص ١۵۰)

در اراضى «دومة الجندل» گروهى از اشرار همدست شده و به كاروان آنها حمله ‏كردند. پيامبر صلّى الله عليه و آله سباع بن عرفطه غفارى را روز ٢۵ ربيع الاول در مدينه به جاى خود قرار داد، و با هزار رزمجو بيرون آمدند تا به آن نواحى رسيدند. راهزنان چون متوجه آمدن آن حضرت شدند، فرار كردند. مسلمانان اموال آنان را برداشتند و در بيستم ربيع الثانى وارد مدينه شدند.

(قلائد النحور: ج ربيع الاول، ص ١۵۰)

عبدالرحمن بن ابى ليلى می ‏گويد: من با ابوموسى اشعرى از دومة الجندل عبور می ‏كرديم. ابوموسى به من گفت: زمانى كه با پيامبر صلّى الله عليه و آله به دومة الجندل رسيديم آن حضرت به من فرمود: «در اين مكان دو تن از بنى اسرائيل حكم به جور كردند، و به زودى در ميان امت من دو تن در اين مكان به جور حكم می ‏نمايند».
راوى می ‏گويد: ابوموسى و عمروعاص براى حكميت در صفين به دومة الجندل رفتند و ميان على بن ابى طالب عليه‏ السلام و معاويه حكم كردند. بعد از ماجراى حكمين ابوموسى را ملاقات كردم و به او گفتم: «مگر تو نبودى كه از پيامبر صلّى الله عليه و آله چنين حديثى را نقل كردى؟! گفت: «والله المستعان»!!

(وقايع الايام: ج ربيع الاول، ص ١۵۰)

٢ - صلح امام حسن عليه السلام:

قراداد امام حسن مجتبى عليه السلام با معاويه ملعون در ٢۵ ربيع الاول بوده

(تتمة المنتهى: ص ۴١ ۴۰)

و بعضى در ٢۶ اين ماه نقل كرده‏ اند

(فيض العلام: ص ٢٢۵. قلائد النحور: ج ربيع الاول، ص ١۵۵. مستدرك سفينة البحار: ج ۵، ص ٢١٣)

كه شامل موارد زير بود:

١ - به على عليه السلام دشنام ندهند.
٢ - خون شيعيان محترم و محفوظ بماند، و حقوقشان پايمال نگردد.
٣ - معاويه يك ميليون درهم بين يتيمان جنگ جمل و صفين تقسيم كند.
۴ - امام عليه السلام معاويه را امير المؤمنين نخواند.
۵ - معاويه بايد بر اساس كتاب خدا و سنّت پيامبر صلّى الله عليه و آله عمل كند.
۶ - معاويه پس از مرگ، خلافت را به ديگرى واگذار نكند.
معاويه اين شرائط و شرائط ديگر مربوط به حفظ اسلام به ويژه شيعيان را پذيرفت و جنگ پايان يافت، اما آن ملعون به هيچيك از شروط اين قرارداد عمل ننمود بلكه خلاف تمام آنها عمل كرد.

موسسه فرهنگی هنری غدیرستان کوثر نبی صلی الله علیه و آله و سلم

 

غدیر,غدیرخم,غدیرشناسی